CAT

ES

projectes

PLANT·TES

Projecte de ciència ciutadana sobre plantes al·lergògenes

A mitjans de 2017 el Punt d’Informació Aerobiològica de la UAB (PIA) ens presentaven un projecte de ciència ciutadana creat en col·laboració amb el Centre de Visió per Computador de la UAB (CVC) i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB). L’objectiu era recollir i informar sobre la presència de plantes al·lergògenes i el seu estat fenològic, de manera que permetés ajudar a entendre millor la relació amb el medi ambient i les malalties al·lèrgiques i contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquestes malalties.

A partir d’un treball conjunt amb el PIA, des de Thigis dissenyem i desenvolupem el sistema Planttes: una App per a dispositius mòbils amb una plataforma web associada.

Des de l’App mòbil Planttes els usuaris poden georeferenciar i fer el seguiment fenològic de les principals plantes que causen al·lèrgia al seu entorn. Amb les seves aportacions contribueixen a incrementar el coneixement d’aquestes espècies i, mitjançant el seguiment col·laboratiu de cada registre, permeten al personal tècnic del PIA  observar els efectes del canvi climàtic en l’evolució de la seva fenologia.

L’App mòbil nodreix una base de dades que, gràcies a una aplicació web, els/les investigadors/es del PIA poden consultar. Aquest personal s’encarrega de validar, modificar i comentar els registres, aportant fiabilitat i coneixement científic a tota la comunitat d’usuaris de Planttes.

Tots els detalls del projecte i el mapa fenològic a: